29 Eylül 2008 Pazartesi

Android İçin Sırada Kim Var?

 

Şimdilik sadece ABD'de T-Mobile tarafından satılan Google Android işletim sistemli HTC G1 mobil telefon için hangi ülke sırasını bekliyor? 

Mobil endüstrisindeki kaynaklardan gelen bilgilere göre, T-Mobile'ın ardından bir Google Android telefon için China Mobile da sırada bekliyor. Open Handset Alliance'ın da üyesi olan ve Android planları olduğunu gizlemeyen China Mobile, söylentilere göre G1'in yapımcısı HTC'nin kendisine özel yeni bir mobil telefon hazırlamasını bekliyor. Ancak 2009 çıkışlı muhtemel yeni Android telefon, Çin'e özel uygulamaların oluşturulması süreci nedeniyle gecikme yaşıyor.

China Mobile'ın Öncelikleri

Çin odaklı uygulamaların ve hükümet tarafından getirilen TD-SCDMA 3G standardının China Mobile için önemli olduğu, yine de 2008 bitmeden Android telefonu çıkarıp bir süreliğine HTC'nin ürettiği normal cihazlardaki uygulamaları kullanabilecekleri de tahminler arasında. Ancak China Mobile'ın Android telefonunun, bir G1 türevi olup olmayacağı henüz bilinmiyor.





Kaynak: SDN

Turkcell Vodafone Tuzlu mu Geldi?


Apple, operatörlerle yaptığı anlaşmalardan bağımsız olarak özgür iPhone'larını Hong Kong'da satışa sundu. İstediğiniz operatörle kullanabileceğiniz iPhone'un fiyatı ne olabilir?

Apple, resmi olarak operatörden bağımsız  kullanılabilen özgür iPhone'ları satışa çıkardı ve bunun için seçilen şehir; Hong Kong oldu. Buradan aldığınız telefonu, dilediğiniz ülkede dilediğiniz cep telefonu operatörü ile kullanabiliyorsunuz. Ödemeniz gereken tutar ise; 8 GB'lık iPhone 3G için 694 Dolar olurken, 16 GB'lık iPhone 3G için ise 797 Dolar. Apple Türkiye; ülkemizde, operatörden bağımsız satılacak iPhone'lar konusunda henüz bir açıklamada bulunmadı.





Kaynak: SDN