18 Haziran 2008 Çarşamba

Türk Telekom Atağa Kalktı

Ar-Ge çalışmalarında atağa kalkan Türk Telekom, Almanya'nın önde gelen araştırma merkezlerinden birinin Türkiye iş ortağı ile
güç birliğine gitti.

Türk Telekom başlattığı Ar-Ge atağını, Almanya’nın büyük araştırma geliştirme şirketlerinden Dai-Labor’un gücünü arkasına alarak sürdürüyor. Anlaşmayla Türk Telekom her yıl en az 6 Ar-Ge projesi geliştirmeyi hedefliyor.Yakın zamanda lansmanı yapılan Videofon’un Türk Telekom, Avea ve Argela tarafından katma değerli hizmetlerle zenginleştirilecek.

Yenilikler kapıda

28 Mayıs 2008 tarihinde Almanya’nın Berlin şehrinde Türk Telekom İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Paul Doany, Dai-Labor Başkanı Prof. Şahin Albayrak ve Dai-Labor’un Türkiye’deki iş ortağı AnelArge’nin Yönetim Kurulu Üyesi Suat Baysan’ın katıldığı törende imzalanan iki yıllık anlaşma ile her yıl en az 6 inovatif projenin geliştirilmesi hedefleniyor.

Anlaşma başka birçok alanda işbirliğini de beraberinde getiriyor. Buna göre Almanya pazarı için yakın zamanda geliştirilen telekom yazılım ve donanım ürünlerinin başarısı, Türk Telekom ve Anel grup şirketlerinden biri olan AnelArge’nin mühendisleri tarafından adapte edilecek.

Kaynak: SDN

Hiç yorum yok: